Project ‘Zwerfafval en Plastic Soep’ groot succes!

Maandag 16 april hadden we met alle kinderen van de Roelevaer een projectochtend over zwerfafval en plastic soep.
De onderbouwgroepen werden getrakteerd op een hele leuke voorstelling van poppentheater ‘Donderelf’ met kabouter Zibbedeus en zijn vrouw Lobelia. Kabouter Zibbedeus maakte iedere dag het bos schoon, haalde alle troep weg die daar neer werd gegooid door mensen. Op een dag was er een jongen die zijn hele afvalzak leeggooide in het bos, hij wilde er graag bij horen en dacht dat dit op deze manier wel zou lukken. Kabouter Zibbedeus ging hem een lesje leren. Ondertussen leerden wij met z’n allen wat de gevolgen zijn van afval in de natuur gooien en hoe we het beter kunnen doen.

In de klas werd daarna meer verteld over afval, we hebben maar 1 aarde, niet 5 zoals sommige kinderen dachten en daar moeten we zuinig op zijn. We hebben samen verschillende soorten afval gescheiden. Ook leerden we dat je sommige dingen best nog eens kan gebruiken. In een eierdoos kunnen misschien nog eens eieren worden gedaan, je kunt er ook verf in doen als je gaat schilderen of er een leuk sieradendoosje van maken.

In de midden- en bovenbouw werd een quiz in de klas gedaan en werd verteld over de gevolgen van het gooien van afval in de natuur. Ook leerden we dat veel afval misschien niet direct in de prullenbak hoeft te verdwijnen, we kunnen het soms best nog een keer gebruiken. Niet alles hoeft bij het restafval, heel veel afval kan nog prima gerecycled worden. Daarna kregen we een hesje aan, kregen we een knijpstok en gingen de wijk in. We hebben heel veel zwerfafval opgehaald en waren verbaasd toen we zagen hoeveel vuurwerk er nog te vinden was, want dat was toch van het nieuwe jaar? Ligt dat er al zo lang? Het was een hele leuke en leerzame ochtend!

We willen de gastdocenten van Let’s Do It Kids hartelijk bedanken!