Praktisch verkeersexamen groep 7

Afgelopen woensdag hebben alle groep 7 kinderen van de SSBA-scholen hun praktisch verkeersexamen gedaan.
We hebben een goed examen achter de rug met prima weer. De kinderen waren niet alleen gezellig en enthousiast, maar ook serieus! Wij willen de medewerkers openbare werken van de gemeente Kaag & Braassem bedanken voor het klaarzetten van het parcours. Tevens een bedankje aan de politieafdeling Kaag & Braassem voor het beschikbaar stellen van agenten die de fietsen hebben gecontroleerd en gelet hebben op de verkeersveiligheid in het examengebied. Dat was geen overbodige luxe, gezien de werkzaamheden op de Sotaweg. Ook willen we alle hulpouders op de controleposten bedanken die de scores hebben bijgehouden en we willen Harry Opdam van Googherweide bedanken voor het verzorgen van de koffie en de thee en het beschikbaar stellen van de aula. Allemaal hartelijk dank voor uw bereidheid en uw inzet!

Graag willen wij, u als ouders/verzorgers nog een tip meegeven om de kinderen goed te instrueren met betrekking tot het nemen van bochten. Over de schouder kijken en richting aangeven is daarbij belangrijk. Binnenbochten dienen kort genomen te worden en buitenbochten ruim. Bochten worden te vaak afgesneden waardoor de kinderen op de verkeerde weghelft komen. Positief punt om te noemen voor de kinderen van de Roelevaer is, dat de kinderen van de Roelevaer het best voorsorteerden bij de bochten naar links.

We kunnen dan ook melden dat alle kinderen van de groep 7 van de Roelevaer zijn geslaagd voor het theoretisch en het praktisch verkeersexamen. GEFELICITEERD!!