Praktisch verkeersexamen groep 7 onder heerlijk zonnetje!

Afgelopen donderdag heeft het praktisch verkeersexamen voor de leerlingen van alle groepen 7 van de SSBA plaatsgevonden.
We hebben een goed verkeersexamen achter de rug met heerlijk weer. De kinderen waren niet alleen enthousiast, maar ook serieus! Wij willen de medewerkers van de gemeente Kaag & Braassem bedanken voor het klaarzetten van het parcours, de politie – afdeling Kaag & Braassem – voor het beschikbaar stellen van twee agenten voor het controleren van de fietsen en de verkeersveiligheid tijdens het examen en de vele hulpouders die de posten hebben bemand en de scores hebben bijgehouden. Ook veel dank voor Leo Elstgeest van de ‘Gogherweide’ voor het verzorgen van koffie,
thee en het beschikbaar stellen van een overlegruimte.

Allemaal hartelijk dank voor uw bereidheid en inzet!

Graag willen wij als tip nog meegeven om de kinderen goed te instrueren met betrekking tot het nemen van bochten. Eerst over de schouder kijken, vervolgens de hand uitsteken en daarna de bocht nemen, binnenbochten kort en buitenbochten ruim nemen. Helaas worden de bochten zeer vaak afgesneden en daardoor komen de kinderen op de verkeerde weghelft terecht! Met alle gevaren van dien. Het is ook fijn om te constateren dat alle kinderen van onze school geslaagd zijn voor het praktisch verkeersexamen 2017. Gefeliciteerd!